CUTREMUR PE PIAȚA DROGURILOR DIN BUZĂU! PRINTRE SUSPECȚI, DOI PROFESORI DIN BUZĂU. VIDEO

0
279

Polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat marți, 26 de percheziții domiciliare, în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. Vizate sunt zeci de persoane suspectate că au constituit un grup infracțional specializat în trafic de droguri de mare risc. Potrivit unor surse, printre persoanele suspectate s-ar afla doi profesori care predau la școli din municipiul Buzău. De la începutul acestui an, timp de 9 luni, ei făceau rost de droguri și de etnobotanice de la dealeri din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, iar mai apoi, le vindeau clienților din municipiul Buzău.

,,Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Polițiștii au descoperit că plata drogurilor să efectua în criptomonede. ,,Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede”, se mai arată în comunicat.

Plasarea drogurilor se făcea tot fără ca traficanții și clienții să se întâlnească…prin GPS. ,,Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției”, potrivit IPJ Buzău.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău au fost duse 25 de persoane, în vederea audierii. La acțiune au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și al jandarmilor Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =