INVESTIȚII ÎN CREȘTEREA PORCILOR

0
295
Sursa foto: Florin Ionut Barbu/ Facebook

Buzăul va deveni unul dintre cei mai importanți producători de carne de porc din țară. Este estimarea făcută, vineri, de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, după vizita la cea mai mare fermă de reproducție care se construiește cu bani de la stat, la Găgeni, în comuna Săhăteni.

Ferma buzoiană va avea o suprafață de 25.000 de metri pătrați, o capacitate de 3.000 de locuri de cazare și va fi populată cu scroafe din rasă daneză. Potrivit beneficiarului, șantierul a fost deschis în luna mai 2023, iar deschiderea fermei se estimează că va fi făcută în primele luni ale anului următor. Întreaga investiție se ridică la peste 16 milioane de euro, iar 80% din sumă o reprezintă ajutorul accesat prin programul derulat de Ministerul Agriculturii.

Practic, aceasta este una din cele șase ferme moderne ce urmează să fie construite în județul Buzău ca urmare a accesării fondurilor prin Programul de susținere a crescătorilor de porci pentru activitatea de reproductive. Potrivit ministrului Agriculturii, în județul Buzău vor fi create 4.500 de locuri de cazare, astfel încât producția de porci pe an ar putea ajunge la 100.000 de capete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 42