MINISTRUL AGRICULTURII, FLORIN BARBU, ÎN VIZITĂ LA BUZĂU

0
309

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, este așteptat, vineri, la Buzău. Prima vizită a ministrului este programată la ora 10.00, la o fermă de porci din Săhăteni. De acolo, oficialul va merge la o altă fermă de reproducție a porcilor de la Stâlpu. Ultima vizită a ministrului Agriculturii va fi la o unitate de creștere a puilor de carne pe așternut permanent din Țintești.

Toate aceste unități zootehnice urmează să fie amenajate cu fonduri accesate prin Programul de Susținerea Reproducției la Pasăre și Porc, derulat prin Direcția Agricolă și finanțat de Ministerul Agriculturii, program în care Buzăul are cei mai mulți beneficiari. În total, zece fermieri din județ au obținut fonduri cu care să înființeze ferme pentru creșterea raselor românești.

În partea a doua a zilei, începând cu ora 14.00, ministrul Agriculturii va ajunge la Banca de Resurse Genetice. De aici, Florin Ionuț Barbu va merge la Consiliul Județean unde va avea o întâlnire cu mai mulți primari și fermieri din Buzău.

Vizita oficială se va încheia cu participarea la deschiderea târgului ”Toamna Buzoiană”, organizat de Primăria Buzău în Drăgaică, un eveniment la care obișnuia să participe în fiecare an și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =