DE LA 1 NOIEMBRIE SE MAJOREAZĂ POLIȚELE DE ASIGURARE PENTRU LOCUINȚE

0
262

Se scumpesc poliţele de asigurare pentru case. Riscurile de producere a unor evenimente neprevăzute sunt tot mai mari, aşa că firmele de asigurare vor să aibă fonduri suplimentare pentru a acoperi daunele. Așa că, vor cere mai mulţi bani de la clienţi. Din noiembrie se scumpesc asigurările obligatorii pentru locuinţe. Vorbim despre acele poliţe care acoperă riscul de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren. Dacă acum poliţa este 100 de lei, din noiembrie devine 130 de lei.

Nici asigurările facultative n-au scăpat de scumpiri. Preţurile asiguărilor facultative încep de la câteva zeci de euro şi ajung până la câteva sute de euro. Asigurarea facultativă acoperă riscurile de bază, precum incendiu sau explozie în locuinţă, dar ne protejează şi bunurile care s-ar putea distruge sau despăgubirile către un vecin, căruia i-am produs o pagubă.

Peste 1,6 milioane de români încheie în fiecare an o asigurare facultativă.

Dintre aceştia, câteva sute de mii sunt obligaţi de bănci să o facă, atunci când merg să ia un credit. Cu toate acestea, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de imobile asigurate, cu un procent de doar 20%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =