DEFICIT DE PERSONAL LA IPJ BUZĂU, O VECHE PROBLEMĂ

0
171

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău se confruntă, în continuare, cu un serios deficit de personal, problemă apărută începând cu 2016, când instituția s-a confruntat cu un val de pensionări. Față de anul trecut criza de personal din poliția buzoiană s-a atenuat totuși. În prezent, sunt ocupate puțin peste 80% dintre posturile de la nivelul Inspectoratului.

Ca și în trecut, cel mai mare deficit de personal se înregistrează în sectorul stradal, acolo unde trebuie menținută ordinea și liniștea publică.

O situatie deloc de neglijat este semnalată și la serviciul care se ocupă de armamentul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, acolo unde este un singur agent.

În ciuda acestui deficit, șefii poliției buzoiene speră că situația va fi remediată în viitor. Mai ales că, unii dintre polițiștii  angajați în cadrul Inspectoratului, din sursă externă, s-au dovedit a fi mult mai eficienți, decât polițiștii cu școală.

În luna aprilie a acestui an, în structurile Inspectoratului Județean de Poliție Buzău au fost repartizați 17 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, promoţia 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =