S-AU DUS VREMURILE CU RECOLTE RECORD

0
212

Producțiile agricole record la cereale au devenit istorie, cel puțin în acest an. O spun reprezentanții Direcției Agricole Buzău, în contextul în care toate culturile de primăvară au fost afectate de seceta din 2022.

Specialiștii spun că 2022 nu a fost deloc bun pentru agricultură, motiv pentru care în acest an nu se vor înregistra producții record la cereale, care, în alți ani, plasau județul Buzău printre primele din țară. Singurii care s-ar mai putea bucura de recolte satisfăcătoare sunt fermierii care și-au instalat irigații.

Buzăul se află pe locul 4 în țară doar în cea ce privește numărul de dosare de despăgubiri pentru suprafețele calamitate de secetă. Direcția Agricolă a început deja să facă plățile către fermieri. Din păcate, Ministerul Agriculturii a decis să ajusteze valoarea despăgubirilor la hectar, ceea ce înseamnă cu mult mai puțini bani decât s-ar fi așteptat fermierii.

La Direcția Agricolă Buzău au fost depuse peste 5.000 de dosare de despăgubiri, însă 28 de fermieri nu vor primi bani de la stat pentru culturile de primăvară, afectate de seceta din 2022. Cele mai afectate culturi au fost cele de porumb, floarea soarelui, soia și orz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 47