UN PARC…ATIPIC, LA MARGINEA BUZĂULUI. GALERIE FOTO

0
507

Municipiul Buzău are, de astăzi, un nou parc. Acesta se întinde pe o suprafață de 7 hectare și se află în apropierea Parcului Tineretului. Parcul de la marginea orașului este al patrulea inaugurat în ultimii ani de către Primăria Buzău, după cele de la Iazul Morilor, Catedrala Sfântul Sava și de la Drăgaică. Deocamdată, noul parc nu are nicio denumire, deoarece reprezentanții administrației locale nu s-au hotărât asupra numelui.

Noul parc, în fapt o extensie a Parcului Tineretului, este cu mult diferit de un parc clasic. Pentru a se ajunge aici a fost nevoie de implicarea arhitecților și a peisagiștilor.

Parcul are un sat de răchită, mai multe spații verzi și locuri de joacă. De asemenea, pentru amenajarea sa s-au folosit  materiale ecologice și calde cum ar fi lemn masiv de pin sau brad uscat și împletituri de răchită. Pe lângă alei, bănci și locuri de joacă pentru copii, noul parc are și grădini de legume.

În colaborare cu Banca de Gene, grădinile din noul parc sunt amenajate cu diverse culturi provenite din semințele furnizate de instituția de cercetare buzoiană. Conceptul a luat ființă pentru a crește fertilitatea solului. Noul parc va reprezenta totodată și o modalitate pentru copii de a îmbina utilul cu joaca.

Noul parc nu este doar o oază de verdeață, ci și un spațiu perfect pentru relaxare și plimbare în aer liber, mai ales pentru locuitorii din zonă. Investiția a fost de aproximativ 4 milioane de euro, bani accesați prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 14