ANXIETATEA POST COVID

0
252

Supraviețuitorii COVID -19 sunt mai predispuși, pe lângă alte afecțiuni, la anxietate sau boli psihice. Este rezultatul unui studiu  realizat de către cercetatorii de la Universitatea Oxford, la scurt timp după apariția acestui virus. La aceeași concluzie au ajuns și medicii buzoieni, care au observat o creștere a incidenței acestor tulburări, în perioada post COVID.

Anxietatea este definită în general ca fiind o teamă care se intensifică în fiecare acțiune pe care persoana în cauză o prestează, dar care nu are o cauză bine determinată. Această tulburare este frecvent întâlnită în rândul adolescenților.

Anxietatea a devenit un fenomen de masă în actualul context social, economic și politic și este experimentată sub forme și intensități diferite, în funcție de capacitatea fiecărei persoane de a-și gestiona îngrijorarea, frica sau neliniștea. Medicii psihiatri spun că printr-o mai bună conștientizare și acceptare a bolii și printr-o corectă abordare terapeutică medicamentoasă asociată cu psihoterapia se pot obține rezultate foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 53