SANCȚIUNI PENTRU ȘOFERII ÎNZĂPEZIȚI

0
311
Sursa foto: Arhivă

Guvernul a stabilit sancțiuni  pentru șoferii care intră pe drumuri închise circulației și rămân blocați, ori nu-și echipează mașinile cu lanțuri când este vremea rea și provoacă accidente în trafic.

Conducătorii auto vor plăti, pe lângă amendă, și costul intervenției drumarilor care vin să îi scoată dintre nămeți.

Deocamdată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  nu poate spune cât costă o asemenea operațiune.

Potrivit actului normativ, în 30 de zile de la intervenția salvatoare, administratorul drumului va calcula cât a costat. Devizul va fi trimis șoferilor indisciplinați ori societății de asigurări care a emis polița RCA și trebuie achitat în 15 zile.

Se vor lua în calcul consumul de carburanți, costurile de deplasare dintr-o parte în alta a utilajelor, dislocarea personalului. Aceste intervenții pot însemna și costuri pentru anumite utilaje pe care CNAIR nu le are în dotare și trebuie să le închirieze.

Ordonanța stabilește și o amendă pentru șoferii care intră pe drumurile închise circulației din cauza viscolului ori rămân înzăpeziți din cauza mașinilor nepregătite pentru iarnă. Aceasta este cuprinsă între 2.000 și 6.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =