PREMIU SPECIAL PENTRU MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
252

Muzeul Județean Buzău primește încă o recunoaștere internațională a activității sale în domeniul cultural-educativ, expozițional, științific și de cercetare. Proiectul expozițional „Primii Regi ai Europei”, din care face parte și Muzeul Județean Buzău, a primit un premiu special în cadrul galei Asociației Europene a Arheologilor din Belfast.

Buzăul este reprezentat la această expoziție de o piesă din os, ”Psalia”, componentă a harnașamentului specific unui cal din Epoca Bronzului și a fost descoperită în perioada 2011-2012, în situl arheologic Cetățuia-Cârlomănești. Piesa va rămâne pe continentul american aproximativ trei ani și va reveni în țară la începutul anului 2025, după ce va fi expusă și în Canada.

Muzeul Județean Buzău este implicat în mai multe proiecte culturale și expoziționale internaționale în afara hotarelor României, printre care și expoziția „Out of Chaos” din Danemarca. După o perioadă de expunere și la București, expoziția va fi itinerată la Roma, unde publicul va putea admira și „Cloșca cu puii de aur”, tezaurul buzoian descoperit la Pietroasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =