ZECI DE AFACERI, CU ACTIVITATE LA PARTERUL CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC, OBLIGATE SĂ SE ÎNCHIDĂ

0
422

Zeci de spații comerciale din municipiul Buzău, care funcționează la parterul clădirilor cu bulină roșie trebuie să se închidă. Cel puțin asta spune o lege intrată în vigoare la 1 august 2023, potrivit căreia toate magazinele, teatrele, farmaciile, casele de pariuri, restaurantele și cluburile din imobilele cu risc seismic I și II expertizate după 2008, aflate adesea la parterul acestora, sunt obligate să-și închidă activitatea.

La Buzău, lista oficială a clădirilor cu risc seismic include 44 de astfel de imobile, cu precădere în centrul orașului, de altfel și cea mai veche zonă a municipiului. Expertiza a fost întocmită, însă, în urmă cu aproape trei decenii, între 1993-1997, așa că nu se știe exact câte dintre imobilele din municipiu se adaugă celor cu risc seismic crescut. Potrivit listei de pe site-ul Primăriei Buzău, în rândul clădirilor vulnerabile se încadrează majoritatea celor de pe strada Cuza Vodă, care au fost construite între 1880 și 1926, zonă care abundă în spații comerciale aflate la parter și care vor dispărea potrivit noii legi. La fel se întâmplă și în cazul blocurilor de pe strada Obor, care au fost construite în anul 1962 sau în cazul celor de pe Aleea Trandafirilor, care sunt din anul 1960.

Pe listă mai figurează clădiri de pe strada Independenței, Piața Teatrului, Parâng, Colonel Buzoianu, Griviței, Transilvaniei, Bulevardul Nicolae Bălcescu sau cartierele Micro XIV și Micro V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 17