BALCIC, SURSĂ PERMANENTĂ DE INSPIRAȚIE

0
567
Sursă foto: Muzeul Municipal Octavian Moșescu

Balcic a reprezentat mereu o temă în atelierele multor artiști, iar pictorii de azi continuă să tină în actualitate perioada care a marcat pictura românească interbelică. Recent, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat, a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Balcic”, semnată de artistul Mircea Năstase. Descoperit în perioada interbelică și dezvoltat de generația de aur a picturii românești, prin intermediul unor oameni care au intuit potențialul ofertei vizuale al zonei, Balcicul rămâne o sursă permanentă de inspirație și pentru generațiile actuale și, probabil că și pentru cele viitoare.

Pictorul Mircea Năstase, originar din Alba Iulia, nu a putut fi prezent la vernisaj. Evenimentul a fost prezentat de Ana Maria Măciucă, istoric de artă și muzeograf la Muzeul Municipiului București:

În noua expoziție, găzduită de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, , artistul Mircea Năstase a ales să prezinte peste 30 de lucrări.

Istoricul de artă Ana- Maria Măciucă consideră că, prin această expoziție, artistul Mircea Năstase își înscrie cu cinste numele în panoplia artiștilor care și-au adus, de-a lungul timpului, propria zidire plastică la construirea nesfârșitului liman de frumusețe, Balcicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 70