MĂSURI DE PRECAUȚIE ÎMPOTRIVA URȘILOR

0
268

Atacurile tot mai dese ale urșilor în gospodăriile buzoienilor din zona de munte a județului, îi determină pe oameni să-și ia măsuri de precauție. Sătui să le mai fie decimate animalele, de către urși sau șacali, tot mai mulți buzoieni aleg să-și cumpere câini de talie mare pentru pază. Este un fapt constatat și de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Buzău, în urma acțiunilor pe teren. Polițiștii au mai constat că,  în ultima perioadă, a crescut și numărul de mistreți și de lupi.

Polițiștii îi sfătuiesc pe proprietarii de păduri să ia măsuri pentru a opri coborârea animalelor sălbatice în localități, gospodării și chiar pe unele drumuri județene și comunale.

Suprapopularea pădurilor județului Buzău cu sălbăticiuni este o consecință și a relocărilor masive făcute din alte județe.

Recent, în spațiul on-line, relocarea legendarului urs Rambo, care a fost urmărit prin Ploiești mai bine de o lună de zile, a stârnic panică, la Buzău. Inițial, a apărut informaţia potrivit căreia ursul, relocat la Tabla Buţii, în județul Prahova, ar fi ajuns în județul Buzău, la Siriu și Chiojdu. Deși autoritățile prahovene au dat asigurări că animalul nu a trecut granița spre județul Buzău, nimic nu este însă cert.

Zilele trecute, a intrat în vigoare un ordin de ministru care prevede cotele de recoltare pentru urs, în fiecare județ. În Buzău urmează a fi vânați 7 urși, în tot atâtea localități în care au fost semnalate prezențe ale sălbăticiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 55