AUSTRIA NU NE VREA ÎN SCHENGEN

0
274

Austria rămâne fermă în privința refuzului aderării României la Schengen. După ce  s-a opus aderării țării noastre în decembrie anul trecut, oficialii români încearcă să convingă Viena să ne accepte în spațiul de liberă trecere. Semnalele venite din Austria nu sunt cele așteptate.

Ministrul austriac de Interne,  Gerhard Karner a declarat într-o  conferință de presă comună cu ministrul Cătălin Predoiu că sistemul Schengen, ca întreg, nu funcționează. În continuare sunt controale la frontieră între Germania și Austria, între Austria și Ungaria, între Ungaria și Slovenia. Acesta a declarat că o extindere a spațiului de liberă trecere nu este oportună la acest moment.

Subiectul România și Bulgaria în Schengen ar putea fi pus pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne până la finalul anului doar dacă va exista unanimitate.

Imigraţia ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Frontex a raportat peste 130.000 de cazuri în care persoane au încercat să intre în spațiul european, fără documente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 37