ROMÂNII POT INVESTI, DE ASTĂZI, ÎN TITLURI DE STAT

0
270

Românii pot accesa, începând de astăzi, o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,3% şi, respectiv, 7,2%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Cine vrea să investească în titluri de stat o poate face fizic, la sediile unităților Trezoreriei statului, între 23 august și 15 septembrie, dar și online, însă numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. S

unt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de stat  vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

În cadrul ediţiei anterioare a programului Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 33