ALUNIS ECOFEST 2023: UN FESTIVAL ECOLOGIC PENTRU REDUCEREA POLUĂRII CU PLASTIC A RÂULUI BUZĂU

0
302

Asociația Centrul de Artă Aluniș organizează Aluniș EcoFest 2023, un festival dedicat naturii și reducerii poluării cu plastic a râului Buzău, care va avea loc în perioada 25-27 august, în localitatea  Aluniș, comuna Colți.

Aluniș EcoFest are ca obiectiv nu numai celebrarea frumuseții naturii, ci și educarea și mobilizarea comunității în direcția protejării mediului și reducerea poluării cu plastic, în special a râului Buzău. Evenimentul va aduce împreună iubitori ai naturii, activiști, familii și pasionați de protecția mediului pentru trei zile pline de activități interactive și educative.

Participanții vor avea ocazia să se implice într-o gamă largă de activități care promovează conștientizarea și implicarea activă în protejarea mediului. Ateliere de reciclare creativă, discuții și seminarii despre protecția mediului, proiecții de filme inspiraționale și demonstrații de sporturi acvatice, precum SUP paddleX, vor face parte din programul festivalului.

Evenimentul cuprinde, de asemenea, expoziții captivante de fotografie și posibilitatea de a explora natura într-o drumeție ghidată pe traseul tematic La Lacuri. Pentru pasionații de artă, atelierele de Recycling Art vor oferi o platformă pentru a transforma deșeurile în opere creative.

Cei care doresc să se bucure pe deplin de festival pot să-și aducă corturile și să petreacă nopțile sub cerul liber într-o atmosferă de camping autentică. Seara, în jurul focului de tabără, vor avea loc momente de poveste și muzică folk.

Alunis EcoFest încurajează participanții să se implice în discuții cu tematică ecologică și să devină parte activă a mișcării pentru protejarea mediului. Evenimentul își propune să creeze o echipă verde dedicată protejării faunei și florei Ținutului Buzăului și eliminării poluării cu plastic din râul Buzău.

Evenimentul este deschis participării tuturor vârstelor. Atelierele sunt adaptate pentru a se potrivi atât copiilor, cât și adulților, astfel încât fiecare să aibă parte de o experiență educativă și distractivă.

Accesul la festival și ateliere este gratuit.

Aluniș EcoFest face parte din proiectul Viitoruri curate! Nu viituri murdare! Împreună!. Proiectul  face parte din programul Cu Apele Curate. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.
Pentru mai multe informații și detalii despre program, accesați www.alunisart.ro și pagina de facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =