PASAJE PIETONALE SUBTERANE PE DN 2 E 85

0
272
Foto cu caracter ilustrativ

Șapte pasaje pietonale subterane cu lifturi și scări rulante urmează să fie realizate pe Drumul European 85, în localități din județele Buzău și Vrancea, finanțarea fiind asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență. În județul Buzău vor fi realizate patru pasaje pietonale, la Limpeziș, Costești, Mărăcineni și Poșta Câlnău, iar în Vrancea, trei, la  Golești, Garoafa și Mărășești.

Primul pasaj, cel de la Limpeziș, este proiectat la kilometrul 84, iar ultimul, cel de la Mărășești la kilometrul 203, în zona Mausoleului Eroilor. Toate aceste pasaje vor avea lifturi pentru persoane cu dizabilități, scări fixe și rulante, supraveghere video și posibilitatea alimentării cu energie din panouri solare. Înființarea acestor pasaje subterane este absolut necesară având în vedere valorile de trafic de pe Drumul European 85.

Cel mai aglomerat tronson al șoselei, în județul Buzău, este la Mărăcineni, zona de nord a municipiului Buzău. Pe acest tronson, la recensământul din 2015 s-a înregistrat o medie zilnică anuală de aproape 32.000 de autovehicule. Ca nivel de comparație în cele mai aglomerate zile de vară, pe Autostrada Soarelui, la Fetești, la stațiile de taxare sunt aproximativ 35.000 treceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 87