ECONOMIA ROMÂNIEI A CRESCUT ÎN PRIMELE 6 LUNI

0
300

Economia României a crescut în primele șase luni ale anului cu 1,7%, însă chiar și așa înregistrează o încetinire importantă față ultimii doi ani. Prețurile ridicate la alimente și ratele mai mari i-au făcut pe români să consume mai puțin.

Potrivit datelor Institului Național de Statistică, economia țării noastre a crecut cu 0,9% față de primul trimestru al anului.

În principal, prețurile ridicate, mai ales la mâncare, și dobânzile mari care au determinat rate bancare și mai mari au generat creșterea economică raportată de INS.

Astfel, români au fost forțați să strângă cureaua și astfel să consume mai puțin. De aceea, economia a încetinit simțitor.

Chiar și așa,  stăm totuși mai bine decât alte țări din regiune, care nu au scăpat de recesiune. Analiștii de la Bloomberg au punctat chiar că România este o excepție în zonă, cu progrese constante ale PIB-ului. Alături de Irlanda, avem în ultimul trimestru cea mai mare creștere economică din Uniune.

Economiștii mizează pe o creștere de 2,6% în acest an, însă incertitudinile sunt mari mai ales în contextul pachetului de măsuri fiscale pregătit de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 72