CONSILIUL CONCURENȚEI: PREȚURILE ALIMENTELOR AU SCĂZUT ÎN MEDIE CU 43 %

0
259

Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de Ordonanța privind Plafonarea Adaosurilor Comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august, comparativ cu luna iunie, în marile rețele comerciale. Datele analizate de Consiliul Concurenței arată că cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, de la 8 lei pe kilogram la 4 lei și 50 de bani. Strugurii costă mai puțin cu circa 38%, de la 17 la 10 lei și 50 de bani pe kilogram, iar ardeii ii găsim cu  32 de procente mai ieftini. Reduceri de preț au fost înregistrate și la cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi.

Reduceri ușoare s-au înregistrat și la carne. Tacâmurile de pui s-au ieftinit cu 10%, aripile de pui cu 6%, adică aproximativ un leu pe kilogram, la fel și pulpele.

Pentru a lupta cu inflația, Guvernul și magazinele au întocmit o listă de 14 alimente de bază pentru care este limitat adaosul comercial pe întreg lanțul de distribuție pe o perioadă de trei luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 50