PRIMA PROBĂ SCRISĂ A BACALAUREATULUI DE TOAMNĂ

0
200

Zi cu emoții astăzi pentru cei aproape 34 de mii de  absolvenți de liceu, care încep astăzi probele scrise ale bacalaureatului, sesiunea de toamnă.

Din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidați provin din promoţia anului curent, iar aproximativ 11.300 sunt din promoţiile anterioare.

Prima probă scrisă este cea la Limba şi literatura română. Va urma, pe 17 august, proba obligatorie a profilului – Istorie, pentru elevii care studiază profilul uman și Matematică, pentru elevii care studiază profilul real. A treia probă scrisă este cea la alegere, care diferă în funcție de profil. Pentru această probă, care are loc în 18 august, elevii au de ales din următoarele materii: Anatomie și fiziologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie și Filosofie. Ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă, are loc pe 21 august.

Corectarea lucrărilor se schimbă radical, pentru a elimina frauda.

Foile candidaţilor vor fi scanate şi vor fi trimise aleatoriu în ţară pentru corectare. Platforma identifică automat diferenţele de note între cei doi evaluatori. Când diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea se distribuie automat altor doi evaluatori din ţară. Se elimină cea mai mare şi cea mai mică dintre note şi se face media între notele rămase.

Afișarea rezultatelor finale, dupa rezolvrea contestațiilor se va face pe 29 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =