MONUMENTELE ORAȘULUI, ÎN LUCRĂRI DE PICTURĂ

0
312

Eveniment important găzduit recent de municipiul Buzău. Este vorba despre cea de 5-a ediție a Taberei de Documentare și Creație „Buzău – Oraș ­Des­chis Artei”, un simpozion la care au participat 13 pictori din toată țara, dar și din Republica Moldova. În cadrul taberei, artiștii plastici au realizat, în mai multe serii, în perioada 10-15 august, picturi inspirate de monumentele vechi de arhitectură din Buzău.

Coordonatorul taberei de creație, președintele filialei buzoiene a Uniunii Artiștilor Plastici, Valeriu Șușnea, spune că lucrările realizate în acest an la Buzău sunt o restituire imaginară a monumentelor reprezentative ale orașului.

La finalul lunii august, începutul lunii septembrie, lucrări ale pictorilor prezenți la ediția din acest an a Taberei de Documentare și Creație vor fi expuse, atât la Vila Albatros, fostă proprietate a marelui om politic Alexandru Marghiloman, cât și la Primăria Buzău. Ca și în anii anteriori, evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Alexandru Marghiloman în parteneriat cu Primăria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 37