PROTEJEAZĂ-ȚI TENUL, PE TIMPUL VERII!

0
286

Pe timpul verii, tenul este mai sensibil și suferă mai multe schimbări din cauza căldurii și a prafului în exces. Printre efectele nocive ale expunerii la soare se numără și faptul că pielea produce melanină în exces și astfel apar zone de piele hiperpigmentată. Melanina în exces duce la apariția petelor maronii de pe față și a pistruilor. Atât femeile, cât și bărbați au nevoie în acestă perioadă de produse exfoliante, pentru ca pielea să strălucească din nou. Astfel, celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate, iar pielea se va bronza frumos sub razele calde ale soarelui, dar se va și hitrata.

Pielea grasă are cel mai mult de suferit, deoarece porii se vor înfunda mult mai usor în această perioadă. Specialiști recomandă, atât femeilor, cât și bărbaților să utilizeze pentru vara un produs spumant care să contina acid salicilic.

Hidratarea este întotdeauna importantă pentru pielea noastră, cu atât mai mult vara. De aceea, trebuie să consumăm cel puțin opt pahare de apă pe zi. Hidratarea poate ajuta și la accelerarea vindecării pielii cu arsuri solare.

De asemenea, pentru o viață sănătoasă o dietă corespunzătoare îi oferă organisumului toți nutrienții de care are nevoie. Este recomandat consumul de morcovi și afine. Betacarotenul ne ajută în privința pigmentului, pielea fiind astfel protejată și din interior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 57