TRIMIȘI IN JUDECATĂ, ÎN DOSARUL 10 AUGUST. PESTE 300 DE PERSOANE S-AU CONSTITUIT PĂRȚI CIVILE

0
263

Foşti şefi ai Jandarmeriei au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei Militare a Parchetului General în dosarul privind protestul din 10 august 2018.

Este vorba despre colonelul în rezervă, Gheorghe Sebastian Cucoş, fost şef al Jandarmeriei Române; colonelul Laurenţiu Cazan, fost adjunct al directorului general al Jandarmeriei Capitalei, în prezent ofiţer în cadrul Jandarmeriei si  colonelul Cătălin Sindile, fost prim adjunct al şefului Jandarmeriei Române.

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Laurenţiu Cazan şi pentru infracţiunea de fals intelectual.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată alţi 13 ofiţeri şi subofiţeri de la Jandarmeria Capitalei. Aceştia sunt acuzaţi de purtare abuzivă sau complicitate la această infracţiune.

Faptele lor au avut drept consecinţe îngrădirea libertăţii de întrunire şi a dreptului la integritate fizică şi psihică a manifestanţilor prezenţi în Piaţa Victoriei, precum şi provocarea de suferinţe fizice sau leziuni ce au necesitat pana la  50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare unui număr de 433 de persoane. Dintre persoanele vătămate 312 s-au constituit părţi civile în cauză.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 87