CARBURANȚI MAI SCUMPI ÎN PERIOADA CONCEDIILOR

0
227

Carburanții se scumpesc în ritm galopant chiar în perioada concediilor. În unele benzinării, prețurile sortimentelor standard de benzină și motorină au depășit șapte lei pe litru. Astfel, șoferii sunt nevoiți să plătească pentru un plin chiar și cu peste 20 de lei mai mult decât la începutul verii.

În țară, benzina e acum mai scumpă, în medie, cu 25 de bani pe litru față de cât era în iulie și cu 42 de bani în comparație cu luna iunie. Iar un litru de motorină costă cu 31 de bani mai mult decât acum o lună și cu aproape 50 de bani în plus față de acum două luni. La prețurile acutale, pentru un plin cu 50 de litri de benzină se plătește aproximativ 350 de lei, iar pentru unul cu 50 de litri de motorină, chiar și mai mult. Reprezentații companiilor petroliere pun scumpirile pe seama cererii tot mai mari de carburanți în perioada concediilor. Și cotația barilului de petrol a crescut în ultima perioadă și se apropie de 90 de dolari.

Reprezentații distribuitorilor de carburanți spun că scumpirile s-ar putea tempera din septembrie, după perioada concediilor, mai ales la benzină. La motorină în schimb, nu este exclus să apară noi creșteri de prețuri pe fondul cererii mari pentru stocurile necesare în sezonul rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 52