STUDIU: GENERAŢIILE MILLENNIALS ŞI Z DIN ROMÂNIA TRĂIESC CU BANII DE LA O LUNĂ LA ALTA

0
233

Românii din generaţiile Millennials şi Z sunt tot mai îngrijoraţi de costul vieţii şi de evoluţia economiei, ceea ce îi determină să îşi amâne sau chiar să îşi anuleze planurile de a-şi cumpăra o locuinţă sau de a-şi întemeia o familie.

Conform studiului, principalul motiv de îngrijorare al românilor în specil cei din generaţiile Millennials și Z este costul tot mai ridicat al vieţii de zi cu zi. Acest lucru îi face să-şi amâne sau chiar să-şi anuleze anumite planuri, cum ar fi, cumpărarea unei locuinţe sau întemeiarea unei familii.

De asemenea, de teamă să nu îşi piardă locul de muncă, evită să ceară creşteri salariale sau promovări.

Acelaşi studiu arată că 58% din milenialii României şi 35% din generaţi Z, adică cei născuţi după 1996, trăiesc de la un salariu la altul şi sunt îngrijoraţi că nu îşi pot acoperi cheltuielile. Mulţi optează pentru un al doilea job part time sau chiar normă întreagă. Acest stres suplimentar duce la extenuare, arată acelaşi studiu.

Dacă anul trecut 42% dintre membrii acestei generaţii declarau să se simt extenuaţi din cauza muncii, anul acesta numărul a crecut la 50%, chiar 59% în cazul generaţiei Z.

Studiul a fost efectual în rândul a peste 8.300 de persoane născute între 1983 şi 1994 şi 14.000 de persoane din generaţia Z născute între 1995 şi 2003.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =