O NOUĂ EDIȚIE A UNIVERSITĂȚII DE VARĂ

0
175

Municipiul Rm. Sărat va găzdui, în perioada 20-25 august,  cea de-a XV-a ediție a Universității de Vară, a cărei temă  de anul acesta este „Viața cotidiană în comunism”. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a selectat deja 20 de studenți care vor lua parte la seminarii, proiecții de film, tururi la obiective de interes istoric sau workshop-urile pregătite în cadrul programului. La activități vor mai participa și cercetători, istorici și profesori.

Consiliul Județean Buzău va participa cu suma de 25.000 lei la organizarea Universității de Vară, instituția fiind partener al evenimentului încă de anul trecut. «Universitatea de vară de la Rm. Sărat» reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului adresat mediului universitar.

Prima ediție a avut loc în 2007 la Rm. Sărat, loc devenit tradițional deja datorită fostei închisori, una dintre cele mai dure din perioada comunistă, denumită și “pușcăria izolării totale”.

Închisoarea a fost închisă oficial în 1963, iar în 2007 a trecut din administrarea Ministerului Culturii în administrarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 70