MARCEL CIOLACU: PESTE 50 DE MĂSURI PENTRU REFORMAREA SISTEMULUI BUGETAR

0
258

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat  că sunt peste 50 de măsuri care vor fi luate prin Ordonantă de Urgență. Toate acestea au fost discutate şi în cadrul coaliţiei , iar in opinia sa, aceasta reprezintă  prima reformă reală în ceea ce priveşte sistemul bugetar.

Premierul a precizat că scopul este de a nu se pierde banii europeni, tocmai de aceea măsurile trebuie luate cat mai rapid.

Printre măsurile anunțate, se află desființarea a peste 200 de mii de  posturi din aparatul bugetar. De asemenea, 30 la sută dintre persoanele care ocupă funcții de conducere le vor pierde – ceea ce nu înseamnă că vor pleca din sistemul public, pentru că pot să ocupe alte posturi. Nu vor mai avea, însă, indemnizația de conducere.

Sunt vizate patru categorii de instituții publice – autoritățile publice, companiile de stat, companiile aflate în subordinea unor autorități locale și instituțiile autonome aflate în subordinea Parlamentului României.  Joi  va fi o ședință de guvern la Palatul Victoria și e foarte posibil ca aceste măsuri să ajungă pe masa Executivului, într-o primă lectură. Nu vor fi insa aprobate, pentru că nu au toate avizele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 2