CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ

0
343

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, astăzi și mâine, pe sectoarele de drum naţional, din județul Buzău, județ aflat sub avertizare Cod portocaliu de caniculă. Astfel, în cele două zile, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor mai putea circula, pe toate drumurile naționale din județ, în intervalul orar 10.00 – 20.00.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile a asfaltului, care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă. Pentru a se asigura că restricțiile instituite sunt respectate, poliţiştii buzoieni vor efectua filtre rutiere pe toate drumurile vizate.

Potrivit meteorologilor, marți și miercuri, în județul Buzău, se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 44 = 54