NEREGULI, DAR NU ATÂT DE GRAVE

0
304
foto cu caracter ilustrativ

Ororile descoperite în azilele de bătrâni din alte zone ale țării nu se vor regăsi niciodată la Buzău. Este concluzia la care a ajuns prefectul Daniel Țiclea, în urma controalelor efectuate, săptămâna trecută, de echipe mixte, la cele aproape 60 de azile și centre de ocrotire socială din județul Buzău. Asta nu înseamnă că, în timpul verificărilor nu au fost descoperite nereguli și nu s-au dat amenzi. Din contră…

Deși controalele au scos la lumină unele deficiențe, neregulile nu sunt așa grave încât să ducă la sancțiuni de ordin penal sau la închiderea ori suspendarea activității așezămintelor. Au fost aplicate amenzi care depășesc 145.000 lei.

În afara sancțiunilor, au fost date și avertismente și au fost dispuse măsuri de remediere a unor deficiențe. Cu câte 10 mii de lei au fost amendate azilele de bătrâni de la Haleș.

Un alt azil care se află în atenția autorităților buzoiene este cel de la Poșta Câlnău. Și asta nu pentru că cei 20 de beneficiari nu ar fi fost bine intreținuți, ci din cauza unor avize. Ba mai mult, acolo nu există rețea de apă potabilă.

Echipele mixte de control, care au verificat cele aproape 60 de azile și centre de ocrotire socială din județul Buzău, au fost formate din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară, Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului de Poliție Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 54