INVENȚIE INEDITĂ

0
358

O inovație a cercetătorilor de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău va fi inaugurată în această săptămână. Este vorba despre o seră verticală prin care cercetătorii buzoieni vor testa tehnologii noi de producerea răsadurilor, florilor și a legumelor cu talie mică.

Potrivit proiectului, modelul experimental de seră este prevăzut cu 6 transportoare, având o amprentă la sol de 135 m² și suprafața cultivată de 504 m². Această seră verticală aduce o serie de avantaje, atât pentru plante, cât și pentru oamenii care muncesc în astfel de spații. Ea a fost creată iniţial ca alternativă pentru agricultorii care nu dispun de suprafeţe foarte mari pentru plantarea de răsaduri. Proiectul are o valoare de un milion de lei și a fost realizat în cadrul Planului sectorial pentru cercetare – dezvoltare din domeniul agricol şi de dezvoltare rurală al Ministerului Agriculturii.

Recent, cercetătorii buzoieni au anunțat că au câștigat cinci proiecte în valoare de 2,4 milioane de lei pe care le vor implementa în perioada 2023- 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 66