OTITA, O BOALĂ DE SEZON

0
344

Vacanţa de vară vine la pachet cu zile pline de distracţie şi de relaxare. Atât adulții, cât și copiii caută să se răcorească și, prin urmare, aleg una dintre piscinele din județ. Medicii buzoieni atrag însă atenția că înotul în locuri nepotrivite poate aduce o serie de probleme de sănătate, cum ar fi otita. Vara este de altfel  anotimpul când la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Buzău ajung cei mai mulți pacienți diagnosticați cu otită externă. Este o afecțiune cu simptome clare, o boală care netratată poate duce la complicații grave. În acest context, medicii avertizează că otitele trebuie prevenite și tratate cu cea mai mare seriozitate.

Cu puţină atenţie, puteti preveni această boală de sezon, iar dacă îi cunoaşteți simptomele, atunci puteţi lua măsuri rapide pentru tratarea ei.

Dacă vreți să vă plimbați imediat după ce ați ieşit din bazin, este bine să ştiți că puteţi dezvolta otită, mai ales dacă aveți părul ud, urechile umezite pe interior şi briza este puternică. Dacă prezentaţi simptomele otitei, indicat este să vă duceți cât mai repede la medic, pentru a trata rapid boala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =