DOI SÂRBI PENTRU NOUL SEZON

0
338

Handbal Club Buzău se întărește în vederea noului sezon al Ligii Naționale de handbal masculin. Două dintre cele mai importante mutări vizează jucători din Serbia, ambii cu experiență, atât la loturile naționale, cât și în cupele europene.

Sârbul Ivan Mosic , jucător de 28 de ani, este o prezență constantă în naționala Serbiei, cu peste o sută de meciuri în cupele europene. Mosic a evoluat în Challenge Cup pentru Radniki, iar în Cupa EHF și în Champions League sub culorile celor de la Ademar Leon. În Finlanda a fost campion şi desemnat cel mai valoros jucător din întrecerea internă, în timp ce în Israel a primit titlul de cel mai bun inter stânga. Acesta a bifat toate loturile de vârstă ale naţionalei Serbiei şi prezenţa la Campionatul Mondial dedicat jucătorilor sub 21 de ani, organizat în anul 2015, în Brazilia.

Cel mai recent transfer al celor de la Handbal Club Buzău este tot un sârb: Mihajlo Mitic. Inter dreapta, Mihaijlo are 1,97 m şi 101 kilograme. Este născut în Serbia şi a debutat la seniori în lotul formaţiei HC Zeleznicar 1949 Nis, formaţie pentru care a jucat vreme de trei sezoane din 2013 până în 2016, participând alături de aceasta în Cupa EHF.

Mitic a bifat cele mai importante competiţii internaţionale dedicate selecţionatelor naţionale alături de lotul reprezentativ al Serbiei, precum Campionatul Mondial de Tineret din 2015, calificări la Campionatul European Under 20 din Danemarca, Campionatul European Under 21 din 2016, preliminariile Campionatului Mondial Under 21 din Algeria din 2017 şi Campionatul European din 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 76