ATENȚIE LA CANICULĂ!

0
346

Temperaturile extrem de ridicate anunțate de meteorologi și pentru această săptămână pot afecta grav funcționarea organismului, având efecte negative, atât asupra sănătății fizice, cât și asupra celei psihice. Cei mai vulnerabili la căldura toridă sunt copiii, batrânii, dar și persoanele cu boli psihice și cardiace.

Specialiștii avertizează că persoanele dependente de alții, cum sunt copiii, vârstnicii, ori persoane cu dizabilităţi  trebuie hidratate regulat, chiar dacă nu solicită acest lucru. De asemenea trebuie permanent păstrat contactul cu persoanele vulnerabile pentru a interveni dacă au probleme de sănătate.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni trebuie să își continue tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util că în perioadele caniculare, persoanele cu afecțiuni cronice, cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Asfaltul incins, blocurile care radiaza caldura sunt printre factorii ce amplifica canicula si care pot afecta buna functionare a organismului, inclusiv in cazul personelor clinic sanatoase, in lipsa hidratarii corecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 21