CE PRODUSE DE ÎNGRIJIRE NU TREBUIE SĂ ÎȚI LIPSEASCĂ VARA

0
200

Vara s-a instalat de-a binelea, și asta o simțim prin toți porii. Oricât de mult am încerca să ne ascundem de razele soarelui este aproape imposibil să nu ne expunem pielea la radiațiile UV. Pe timpul verii, trebuie să acordăm o atenție sporită nu numai tenului, ci și părului sau chiar buzelor. Așa că, rutina de îngrijire trebuie adaptată sezonului, adăugând produse hidratante și cu protecție solară.

Cremă cu protecție solară

Deja nu mai e o noutate, și probabil ai auzit acest lucru de o mie de ori. Însă vom continua să ți-o spunem până când nu vei mai ieși din casă fără să aplici o cremă cu protecție solară. Chiar dacă acum nu îți dai seama, razele soarelui sunt extrem de puternice și îți afectează tenul în mod direct: de la apariția petelor pigmentare până la îmbătrânire prematură. Alege produse cu SPF 30 sau 50 și aplică-le cu 20 de minute înainte de a ieși din casă. Efectul nu durează întreaga zi, așa că reaplică crema o dată la două ore.

Balsam de buze cu SPF

E important să știi că dacă folosești un ruj sau un gloss, acestea nu îți vor proteja buzele împotriva soarelui, ci din contra. Textura strălucitoare, glossy, nu face decât să atragă radiațiile UV. Așa că, orientează-te către un balsam care conține SPF. Nu numai că îți va hidrata și hrăni buzele, dar și le va proteja împotriva soarelui.

Mască de păr

Vara, problemele cu care părul nostru se confruntă se amplifică. Din cauza căldurii, a soarelui, a apei din piscină, devine mai uscat, mai deteriorat și mai frizzy. De asemenea, poți remarca și că pierzi mai multe fire decât în mod normal, sau apariția mătreții. Așa că, pe lângă spray-urile cu protecție solară pe care le poți folosi, încearcă o mască hidratantă o dată sau de două ori pe săptămână. Poți opta pentru una naturală, extrem de ușor de făcut acasă, cu ingrediente pe care le găsești în bucătărie: 1 ou, 3 linguri de iaurt și 3 linguri de maioneză. Este ideală pentru părul uscat și deteriorat care are nevoie de o îngrijire intensă.

Scrub pentru corp

Dacă obișnuiești să folosești un scrub sau un exfoliant doar pentru față, ei bine, trebuie să știi că e la fel de necesar să ai unul și pentru corp. Mai ales acum, în timpul verii, când din cauza temperaturilor ridicate transpiri mai mult și ai tot timpul sentimentul de piele lipicioasă.  Un scrub pentru corp te va ajuta să îndepărtezi toate impuritățiile acumulate pe timpul zilei și îți va lăsa pielea catifelată. Nu abuza însă de el, fiindcă folosit prea des, îți va usca pielea și mai mult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =