PILOȚII UCRAINENI, INSTRUIȚI PE AVIOANE F-16, ÎN ROMÂNIA

0
186

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis, joi, ca piloții ucraineni să fie instruiți în România pentru a zbura pe avioane F-16.

Potrivit Administrației Prezidențiale, este vorba despre implicarea țării noastre într-un proiect transatlantic nou.

Aici vor fi pregătiți piloții români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior și participării piloților din statele aliate și partenere NATO, inclusiv din Ucraina.

Acest hub regional de instruire va acoperi cerințele de pregătire din partea aliaților și a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziționarea ca lider regional în domeniul instruirii piloților F-16.

În urmă cu câteva zile, presa internațională scria  că ţările occidentale au în vedere România ca posibilă bază pentru antrenarea piloţilor ucraineni. Cel mai probabil,  Lockheed Martin, care construieşte F-16, să conducă antrenamentul. Forţele aeriene ale României operează în prezent o flotă de 17 avioane F-16 la mâna a doua, achiziţionate din Portugalia, şi urmează să cumpere încă 32 de avioane de la Norvegia. Cu toate acestea, Bucureştiul a aprobat recent un plan de achiziţionare a avansatului F-35.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 79