PODUL SUSPENDAT PESTE DUNĂRE VA FI INAUGURAT JOI, 6 IULIE

0
249

Cel mai mare pod din România va fi inaugurat joi, 6 iulie. Este vorba despre podul peste Dunăre de la Brăila, care este cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție post revoluționară din țara noastră. Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României.

La  inaugurarea podului este așteptat să participe președintele Klaus Iohannis, alături de Mateo Salvini, vicepremierul Italiei, și de ambasadorii Italiei și Japoniei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, timp de patru până la opt săptămâni, se va circula restricționat pe podul de la Brăila, iar traficul rutier va fi închis pe timpul nopții. Restricțiile sunt necesare pentru demontarea unor macarele de mari dimensiuni.Construcția podului a presupus amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Podul suspendat are o lungime de 1,9 kilometri. Firele de oţel care au format cele două cabluri de ancoraj au o lungime de 81.000 de kilometri.

Investiţia se ridică la peste 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =