ANGAJATORII, OBLIGAȚI SĂ IA MĂSURI PENTRU REDUCEREA EFECTELOR CANICULEI

0
186

Inspectorii de muncă verifică, în aceste zile, cum sunt protejați angajații pe timp de caniculă. Angajatorii  care nu respectă măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia angajaţilor riscă amenzi între 1500 şi 2500 de lei.

Potrivit legii, angajatorii sunt obligaţi să ia măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă, precum: reducerea intensităţii si ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Inspectorii de muncă verifică și  dacă angajaților expuşi la temperaturi extreme li se oferă apă , între 2-4 litri de persoană, li se asigură echipament individual de protecţie, duşuri, acordarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate de căldură.  O atenție deosebită se va acorda persoanelor cu afecţiuni, care nu pot lucra la temperaturi extreme. Pe perioada caniculei vor fi trecue, după posibilităţi, pe alte locuri de muncă sau programul lor de lucru va fi redus.

De asemenea, există şi posibilitatea întreruperii colective a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţilor în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă,  dacă temperaturile ridicate extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 38