MAMOGRAFII GRATUITE, OFERITE DE INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAȘI

0
202

Mamografii gratuite săptămâna viitoare, la Râmnicu Sărat. O unitate mobilă de screening de cancer mamar, pusă la dispoziție de către Institutul Regional de Oncologie Iași, va poposi săptămâna viitoare, în fața Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu” din municipiu. Aici, în zilele de 4, 5 și 6 iulie, în intervarul orar 09.00 – 13.00, o echipă medicală va oferi persoanelor interesate o examinare gratuită prin mamografie digitală.

Grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârstele cuprinse între 50 și 69 de ani, atât din Râmnicu Sărat, cât și din întreg județul. Examinarea gratuită constă în efectuarea unei mamografii digitale de screening cu dublă citire. Femeile eligibile au nevoie doar de buletin, în original și copie. De asemenea, ele nu trebuie să aibă diagnostic confirmat de cancer mamar și să nu aibă antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar.

Înscrierile se pot face de luni până joi, între orele 08.00- 16.30 și vineri, între orele 08.00 – 14.00, atât la sediul Direcției de Asistență Socială din Rm Sărat, cât și telefonic.

Statisticile arată că, în România, 25 de femei sunt depistate zilnic cu cancer la sân. Diagnosticat în stadiu incipient, cancerul de sân poate fi tratat în proporție de 95%. Din cauza lipsei de informație, a fricii de un diagnostic nefavorabil și a lipsei de educație sanitară, peste 60% dintre cancerele de sân sunt depistate în stadii foarte avansate. Depistarea precoce înseamnă șansa la o nouă viață alături de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =