EMOȚII PENTRU ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A!! MÂINE, 19 IUNIE, ÎNCEPE EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
184

Examenele naționale debutează luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba română pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Urmează proba scrisă la Matematică, programată pentru 21 iunie și proba scrisă la Limba maternă, în 22 iunie, pentru elevii care au studiat în limbile minorităților.  În acest an, media claselor V-VIII nu va mai fi luată în considerare la admiterea la liceu.

Probele scrise încep la ora 9.00, iar elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care fiecare elev completează caseta de identificare și i se distribuie subiectul. Accesul candidaților în săli este permis până cel mai târziu la ora 8.30.

Potrivit metodologiei, absolvenților le este interzis accesul în sală cu orice tip de materiale ajutătoare de tipul manualelor, dicționarelor, ciornelor, cărților, rezumatelor sau culegerilor care ar putea fi de ajutor în rezolvarea testelor. De asemenea, sunt interzise telefoanele mobile, orice instrumente electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Totodată, accesul în săli se face fără sacoșe, poșete, ghiozdane, candidații fiind obligați să le depoziteze în sălile organizate în centrul de examen cu acest scop. Elevii care vor refuza nu vor fi primiți în examen.

În timpul probelor scrise, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi ale lucrărilor sau cirne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utile în rezolvarea subiectelor.

Examenul de Evaluare Națională este monitorizat video prin intermediul camerelor de supraveghere, după o procedură stabilită de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe baza de semnatură de primire, la prima probă susținuta de aceștia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 42