INVITAȚIE LA TEATRU

0
487

Râmnicenii sunt invitați la teatru.Vineri, 16 iunie, începând cu ora 19:00, publicul poate urmări la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat, piesa de teatru „Ioșca, Sică și Mitică”. Intrarea publicului la eveniment este liberă.

„Ioșca, Sică și Mitică” este o piesă de teatru care prezintă povestea romanțată a trei români de etnii diferite, din cele trei regiuni istorice ale țării: Ioșca, ungur din Transilvania, Sică, evreu din Moldova și Mitică este din Muntenia. Cei trei se împrietenesc în studenție, fiind colegi de cameră într-o tabără de vară și rămân, apoi, prieteni pentru totdeauna, și parcurg împreună cele trei etape mari ale unei vieți: tinerețe, maturitate și bătrânețe.

Piesa „Ioșca, Sică și Mitică” a fost scrisă de Nicolae Vasile, în ideea de a se juca în premieră, în anul 2018, cu ocazia manifestărilor aniversare legate de împlinirea a 100 de ani de la făurirea României Mari. Piesa, în trei acte, a fost publicată în cartea cu același nume, în anul 2017. Nu a putut avea premiera absolută în anul 2018, dar a avut loc o sesiune de teatru-lectură cu public, în 2019, la Târgoviște, sub egida Teatrului NostruM, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în regia lui Daniel Neguț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 82