NOI EVENIMENTE CULTURALE

0
495

Evenimente culturale deosebite, organizate, ieri, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat. Iubitorii de artă au participat la vernisajul expoziției ,,Zbor,, ,aparținând pictoriței Mariana Constantinescu, dar au putut viziona și filmul documentar „Un pictor român – Ștefan Popescu”.

Lucrările prezentate de artista Mariana Constantinescu în cadrul expoziției ,,Zbor,, au fost realizate în perioada pandemiei.

Ieri, la Ramnicu Sărat, a fost omagiat și pictorul Ștefan Popescu, iar cei prezenți au putut viziona filmul documentar „Un pictor român – Ștefan Popescu,,. Anul trecut, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naștere, Art Safari a organizat o amplă expoziție cu lucrări ale pictorului Ștefan Popescu, pictor de numele căruia se leagă și muzeul din Râmnicu Sărat. Anul acesta, la 75 ani de la moartea acestuia, reprezentanții Muzeului Municipal i-au dedicat un moment omagial prin prezentarea filmului documentar și o dezbatere asupra întregii sale opere artistice. Pictorul Ștefan Popescu a locuit o perioadă de timp în zona Râmnicului, în comuna Răducești, unde a realizat o importantă parte din lucrările sale, iar Muzeul Municipal se află în posesia unui patrimoniu însemnat al acestuia.

La evenimentul organizat la  Muzeul Municipal a fost prezent și criticul și istoricul de artă, Pavel Șușară.

Reprezentanții Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,, au apreciat, ca de fiecare dată, evenimentele culturale găzduite de Muzeul Municipal.

Astăzi, râmnicenii sunt invitați să participe la lansarea romanului ,,Negustorul de antichități,, , semnat de scriitorul Stelian Tănase. De asemenea, ,,Monumente de arhitectură din Râmnicu Sărat,, este titlul expoziției pe care pictorul Vitalie Butescu o aduce pe simezele Muzeului Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =