S-A DAT STARTUL FESTIVALULUI TIFF 2023

0
164

Aseară a început  TIFF 2023, cel mai mare festival de film de la noi și unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate genului cinematografic din zonă, cu peste 100.000 de participanți pe ediție.

Timp de 10 zile, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, dar și alte centre, vor fi prezentate 182 de lung metraje și 18 scurt metraje realizate de echipe din 45 de țări. CoNtroversatul regizor Oliver Stone, dar și marii actori Geoffrey Rush și Timothy Spall au fost prezenți la deschiderea celei de-a 22-a ediție a TIFF (Festivalul internațional de Film Transilvania).

Câștigător a trei premii Oscar, Oliver Stone (76 de ani), cel ce a realizat capodopere cinematografice precum ”Wall Street: Banii sunt făcuți să circule”, ”Alexandru”, ”Născuți asasini” primește,  la ediția din acest an a festivalului, Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră. Trei din filmele sale -”Născut pe 4 iulie” (cu Tom Cruise), ”Născuți asasini” ( după un scenariu de Quentin Tarantino) și documentarul Nuclear Now”- vor fi prezentate publicului.

Evenimentele se vor desfășura în numeroase spații – în aer liber, în Piața Unirii din Cluj Napoca, la castelul Banffy de la Bonțida, la Muzeul de Artă, în Parcul Etnografic, la Cercul Militar, la Cinema Dacia din Mănăștur, la Cinema Florin Piersic, la Casa de Cultură a Studenților, la Cinema Arta, la Biserica Evanghelică Luterană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 57