PROBELE DE COMPETENȚĂ LA BACALAUREAT, AMÂNATE CU 2 ZILE. SE PRELUNGEȘTE ȘI PERIOADA DE ÎNCHEIERE A SITUAȚIEI ȘCOLARE LA CLASELE TERMINALE

0
180

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat astăzi  că încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie. De asemenea, probele de competență la examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă luni, se vor desfășura cu două zile mai târziu, între 14 – 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise – nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a – nu se modifică.

Ministrul Deca ia aşadar măsuri de ultim moment astfel încât anul şcolar să poată fi încheiat cu bine. Premierul Nicolae Ciucă este convins că memorandumul, adoptat în sedința de Guvern,  îi va face pe profesori să renunțe la greva generală.

Între timp însă, sindicaliştii au anunţat noi proteste.

 

 

Ordinul ministrului Educaţiei pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, care prevede că mediile se pot încheia cu două note, a fost trimis spre publicare, anunţă Ministerul Educaţiei.

Modificările aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învăţământ este diferit, de la o unitate de învăţământ la alta, precizează sursa citată.

Ministerul Educaţiei menţionează că modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor cu minimum două note, respectiv calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea, şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă.

De asemenea se elimină  obligativitatea validării situaţiei în consiliul profesoral, ceea ce  simplifică procedurile la nivelul unităţilor de învăţământ, în contextul perioadei scurte de timp rămase până la finalizarea cursurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 44