SPITALUL DE LA SĂPOCA, ÎNTR-UN NOU SCANDAL

0
276

Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, din județul Buzău, se află în centrul unui nou scandal. Jurnaliștii de la Europa Liberă publică o amplă investigație, cu imagini și detalii, prin care arată cum angajați ai spitalului merg cu daruri la București, la Ministerul Sănătății.

Potrivit jurnaliștilor, totul s-ar fi întâmplat săptămâna trecută, atunci când membrii SANITAS protestau în fața Ministerului Sănătății pentru majorarea salariilor. În aceeași zi, conducerea Spitalului Săpoca trebuia să prezinte Ministerului Sănătății o nouă organigramă și documente privind evaluarea activității managerului unității medicale. Jurnaliștii prezintă fotografii cu pungi cu cârnați de Pleșcoi și alte produse, fotografii despre care spun că ar fi fost realizate în frigidere ale spitalului. De aici, produsele sunt așezate în pungi și duse în portbagajul unei mașini care ajunge, după câteva ore, la București, în parcarea Ministerului Sănătății. Ulterior, pungile care conțineau cârnații ar fi fost cărate, rând pe rând, în sediul ministerului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate susține că a intrat în posesia unor probe care ar arăta clar comiterea unor infracțiuni precum trafic de influență și dare de mită. Parlamentarul de Buzău spune că va prezenta aceste probe, săptămâna viitoare, procurorilor anticorupție, când va depune și o plângere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =