SPERIAȚI DE SATELIȚII LUI ELON MUSK

0
228
Sursa foto: Facebook

Buzoienii s-au speriat, din nou, de „luminițele ciudate” apărute, ieri noapte, pe cer. În fapt a fost vorba despre o serie de încă 50 de sateliți Starlink, aparținând companiei lui Elon Musk, Space X, care au ajuns deasupra României.

Apariția lor a stârnit, însă, îngrijorare printre cei care nu au știut despre ce este vorba. Mulți buzoieni au postat imagini pe rețelele de socilizare, iar dezbaterea a fost aprinsă. Dacă unii au fost convinși că este vorba despre antrenamente cu drone militare, alții au crezut că sunt OZN-uri, datorită vitezei de deplasare și a faptului că zburau foarte jos. În realitate, sateliții lui Elon Musk au pornit într-o nouă misiune, iar traiectoria lor după lansare a inclus și spațiul aerian al României.

Sateliții o greutate de aproximativ 200 de kilograme și sunt echipaţi cu un panou solar. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =