ROTAȚIA GUVERNAMENTALĂ SE AMÂNĂ. SE AȘTEAPTĂ ÎNCHEIEREA GREVEI PROFESORILOR

0
280

Update:

Coaliţia de guvernare a convenit ca premierul Nicolae Ciucă să nu-şi depună mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor. Într-o declaraţie susţinută în această dimineață, la Palatul Victoria, alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor,  premierul  a anunțat că decizia a fost luată în urma discuțiilor din Coaliție, de aseară, când s-a convenit ca până la soluţionarea acestei probleme să nu  își depună mandatul și să își asume în continuare responsabilitatea de premier. Președintele Klaus Iohannis lansase încă de ieri ipoteza amânării rotativei guvernamentale până când se va încheia greva profesorilor. Potrivit protocolului de constituire a coaliției PSD-PNL-UDMR, mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă ar fi trebuit să se încheie azi, iar în fruntea guvernului să ajungă Marcel Ciolacu cu un mandat până la alegerile din 2024.

Stire inițială:

Președintele Klaus Iohannis a lansat ipoteza amânării rotativei guvernamentale până când se va încheia greva profesorilor.

Demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim ministru programată pentru astăzi, care presupune și declanșarea procedurilor pentru rocada guvernamentală, nu mai este atât de sigură. Premierul anunțase de mai multe ori că vineri renunță la post, dar ieri, chiar președintele Iohannis a dat de înțeles că lucrurile nu mai sunt atât de sigure. Între timp, negocierile pentru noul cabinet, suspendate oficial, au fost înlocuite cu tot felul de calcule politice ale partidelor din Coaliţie.

După ce săptămâna trecută Marcel Ciolacu a propus suspendarea negocierilor pentru noul cabinet din cauza grevei, acum, social democrații salută anunțul președintelui Iohannis.

Potrivit protocolului de constituire a coaliției PSD-PNL-UDMR, mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă ar fi trebuit să se încheie azi, iar în fruntea guvernului să ajungă Marcel Ciolacu cu un mandat până la alegerile din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 84