A 5-A ZI DE GREVĂ GENERALĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

0
178

Greva dascălilor continuă  și astăzi. La negocierile de aseară, cu liderii sindicali din Educație, Guvernul a prezentat o nouă ofertă pentru angajații din învățământ, pentru a pune capăt grevei.

Salariile profesorilor nu vor crește, dar vor avea două prime, în valoare totală de 2.500 de lei. Doar personalul nedidactic va avea parte de venituri mai mari, cu 9% în medie. Acestor venituri li se vor adăuga două prime consecutive, una în iunie şi alta în octombrie, de câte 500 de lei fiecare. Pentru  220.000 de oameni – personalul didactic și auxiliar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, iar în octombrie o altă primă de 1.500 de lei.

Sindicatele din Educaţie ceruseră la negocieri o creştere a veniturilor cu 25% şi un act normativ prin care să fie stipulat ca şi garanţie că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu brut pe economie. Un debutant va ajunge astfel  la un salariu de 3000 de lei, față de 2500 de lei, cât este  în prezent.

Liderii sindicatelor din Educație au anunțat că speră ca răspunsul Guvernului să vină în cursul zilei de astăzi, altfel greva profesorilor nu se va încheia.  Sindicaliștii au anunțat un marș și un miting pentru ziua de marți, 30 mai, când profesorii se vor deplasa către Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 37