ASTĂZI ÎNCEPE CASA VERDE FOTOVOLTAICE

0
175

Astăzi ia startul programul Casa Verde Fotovoltaice, iar înscrierea se face etapizat, pe regiuni. De astăzi se  deschide sesiunea doar pentru solicitanții din regiunea București-Ilfov. Pentru înscriere, solicitanții au nevoie de patru documente în format pdf: cartea de identitate, extrasul de carte funciară, certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul de stat și certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local.

După validarea înscrierii, solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validați pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul și pentru a instala sistemul fotovoltaic.Finanțarea este de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiția ca acesta să contribuie cu 2.000 de lei. In cadrul programului sunt bugetate 87.000 de sisteme fotovoltaice.

Pentru prima dată, anul acesta pot primi finanțare și asociațiile și fundațiile care prestează servicii sociale, precum și parohiile.

 

În altă ordine de idei, în România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere mai mare decât un reactor de la Cernavodă. Declarația îi aparține șefului ANRE – George Niculescu, care a precizat că a văzut la ANRE o cerere pentru autorizația de înființare – a unui parc fotovoltaic cu o putere de 1050 de MW.

Pe un câmp din Arad, cu o suprafață de peste 1.000 de hectare, urmează să fie amplasate peste 1,7 milioane de panouri fotovoltaice. Investiția de peste 800 de milioane de euro este a unui producător independent de energie verde din Europa Centrală și de Sud-Est.

Șeful ANRE spune că în România lipsește o fabrică  în care să se producă panouri fotovoltaice. În opinia sa, România poate să reprezinte o piaţă foarte importantă şi care să deservească şi alte pieţe, având în vedere faptul că este plasată într-o zonă strategică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + = 6