ASIGURAREA OBLIGATORIE PENTRU LOCUINȚE VA FI MAI SCUMPĂ

0
156

Asigurările obligatorii de locuinţele ne vor costa 130 de lei pe an, în loc de 100, cat am plătit până acum. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care majorează tarifele. Modificarea e valabilă în cazul construcţiilor din beton armat, metal sau lemn. Despăgubirea în caz de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren rămâne însă neschimbată, 20.000 de euro. În prezent, aproape 2 milioane de locuinţe au asigurare obligatorie  împotriva dezastrelor naturale.

Legea mai menţionează că persoanele fizice şi juridice asigură împotriva dezastrelor naturale, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi pentru care s-a păstrat în fapt destinaţia de locuinţă.

Pentru contractele anuale, suma asigurată care se acordă în temeiul prezentei legi, denumită în continuare sumă asigurată obligatoriu, este: 100.000 lei pentru fiecare locuinţă de tip A si 50.000 lei pentru fiecare locuinţă de tip B. Pentru locuintele din a doua categorie prima anuală rămâne ca și până acum, respectiv 50 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 8