CUM POT FI RECUNOSCUTE ROȘIILE COAPTE FORȚAT

0
220

Scandalul legat de utilizarea substanțelor interzise pentru stimularea creșterii legumelor îngrijorează și cumpărătorii din Buzău. Teama este justificată în condițiile în care doi buzoieni din Glodeanu Sărat au fost depistați de polițiști că au folosit ilegal produse pentru grăbirea creșterii și a coacerii legumelor, iar acestea ar fi putut ajunge pe tarabele din piață sau pe raftul magazinelor. Specialiștii de la Stațiunea Legumicolă Buzău afirmă însă că există semne vizibile prin care se pot recunoaște tomatele care au fost tratate excesiv. Printre aceste semne se numără roșiile țuguiate, cu o textură foarte tare, cu un cotor lemnos și o culoare anormală în interior, precum și lipsa semințelor. Cu toate acestea, dovezile tomatelor tratate cu produse de coacere rapidă se obțin foarte greu, doar în urma unor analize toxicologice.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis celor care folosesc pentru cresterea legumelor substante toxice, nu vor mai beneficia de subventiile oferite de stat. Potrivit ministrului , autorităţile îi vor monitoriza pe cei care beneficiază de susţinere financiară prin programe naţionale pentru cultivarea legumelor în sere şi solarii, astfel încât pe piaţă să nu mai ajungă produse care nu sunt conforme din cauza conţinutului ridicat de substanţe chimice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 48